Jump to content

Cre8asiteforums Internet Marketing
and Conversion Web Design


Photo

Google Fonts


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 lirys

lirys

    Mach 1 Member

  • 250 Posts Club
  • 381 posts

Posted 11 February 2012 - 05:48 PM

Hi
just want to hear some opinions about google fonts
lirys

#2 DonnaFontenot

DonnaFontenot

    Peacekeeper Administrator

  • Site Administrators
  • 3803 posts

Posted 11 February 2012 - 08:44 PM

I find it to render slowly. So, for example, if your site heading is using a google font, but the rest of the site is using a normal webfont, all the other text, and much of the graphics will appear first, and the heading using the google font will pop in later. This may not occur on really fast connections, but that's been my experience. Instead, I've preferred to use @font-face, using one of the many available kits at fontsquirrel.com. Since you download the font, and serve it from your own server, the lag time isn't there. Or if it is, it's much less noticeable if at all.

#3 lirys

lirys

    Mach 1 Member

  • 250 Posts Club
  • 381 posts

Posted 12 February 2012 - 02:21 AM

Thanks this is exactly what i was trying to ask but think i made a clumsy attempt...  are there any known troubles with say screen readers or anything like that should i use it with caution?
/ lirys

#4 DonnaFontenot

DonnaFontenot

    Peacekeeper Administrator

  • Site Administrators
  • 3803 posts

Posted 12 February 2012 - 09:26 AM

I'm not aware of any issues beyond loading speed.

#5 mregan

mregan

    Gravity Master Member

  • Members
  • 128 posts

Posted 23 February 2012 - 09:19 PM

We have had the same experience.

I am guessing it is a browser issue rather than speed. I never experience the problem with Chrome, but it nearly always happens with FireFox. I don't use IEx - so I don't know what happens there.

#6 DonnaFontenot

DonnaFontenot

    Peacekeeper Administrator

  • Site Administrators
  • 3803 posts

Posted 23 February 2012 - 10:42 PM

I only use Chrome, generally, so it definitely happens in Chrome for me.



RSS Feed

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users